Mensen werven op een creative manier

In een markt waarin het vinden van gekwalificeerd personeel steeds moeilijker wordt, is het belangrijk om op een creatieve manier aan te trekken. In deze blog zullen we enkele ideeën bespreken die bedrijven kunnen gebruiken om de aandacht van talent te trekken en hen aan te moedigen om zich aan te melden voor vacatures.

  1. Gebruik van sociale media

Sociale media zijn een geweldige manier om jouw bedrijf en vacatures onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Zet afbeeldingen en video’s van je team en werkomgeving op je sociale mediakanalen, en deel op regelmatige basis updates over nieuwe vacatures en de voordelen van werken bij jouw bedrijf.

  1. Netwerkevents en carrièrefair

Organiseer netwerkevents en carrièrefair waar potentiële kandidaten je bedrijf en team kunnen ontmoeten, en waar ze meer kunnen leren over de vacatures en de werkomgeving. Deze events bieden ook een unieke kans om jouw bedrijfscultuur en waarden te laten zien aan potentiële kandidaten.

  1. Employee referral programma

Stimuleer het verwijzen van nieuwe kandidaten door je huidige medewerkers. Dit kan door hen te belonen voor het aanbrengen van geschikte kandidaten of door hen te betrekken bij het interviewproces. Dit versterkt niet alleen de band tussen jouw huidige medewerkers en het bedrijf, maar het is ook een manier om nieuw talent aan te trekken via een vertrouwensrelatie.

  1. Creatieve vacatureteksten

Maak je vacatureteksten aantrekkelijk en interessant om te lezen. Gebruik humor en een unieke benadering om de aandacht te trekken en potentiële kandidaten te overtuigen om zich aan te melden. Vermijd saaie en formele taal, en concentreer je op het communiceren van wat het bedrijf uniek maakt en waarom het een geweldige plek is om te werken.

Uitdagend? Laat Soorce je helpen