Nearshore development teams opzetten: laat jouw bedrijf groeien

Een nearshore development team opzetten is een perfecte manier om de risico’s van lokale experts inhuren te ontwijken en meer uit jouw bedrijf te halen. Met nearshore development focus je op het inhuren van experts die van andere landen komen. Deze landen liggen echter dicht bij jouw land in de buurt. Dit kunnen dus buurlanden zijn, landen in hetzelfde continent of landen die dezelfde taal spreken als jouw land.

Het opzetten van een nearshore development team

Wanneer jouw bedrijf geïnteresseerd is in nearshore development, ben jij bereid om bepaalde taken uit te laten besteden aan experts in andere landen. Dit heeft veel verschillende voordelen. In de meeste gevallen zijn bedrijven geïnteresseerd in dit type development omdat het lager in kosten is dan wanneer je het intern doet. Dit heeft te maken met verschillende factoren. Een ander land bedraagt een andere belasting of het algemeen inkomen ligt lager. Dit zijn echter niet de enige redenen dat een bedrijf besluit om operaties aan externe bedrijven uit te besteden. Tijd en kwaliteit heeft er ook mee te maken.

Een vertrouwde partner voor nearshoring

Voor een bedrijf is het belangrijk om het risiconiveau zo laag mogelijk te houden. Bij iedere operatie binnen een bedrijf zijn er gevaren en ongewenste resultaten die kunnen opduiken. Met nearshoring is dit niet anders. Er zijn echter wel genoeg manieren hoe je de risico’s voor jouw bedrijf verlaagt. De meest efficiënte manier is door samen te werken met Shoreteams. Dit platform is speciaal ontwikkeld om bedrijven te helpen met het opzetten van hun development teams. Het heeft jaren aan ervaring, is een expert binnen de development en IT wereld en heeft en contactboek wat gevuld is met meer dan 20 duizend mogelijke experts voor jouw opdracht. Profiteer van minder risico en meer succes door dit platform in te schakelen voor jouw opkomende nearshore development project.

Het beginnen met nearshore development

Voordat j kan beginnen met het opstellen van een nearshore development team, moet je duidelijke eisen en doelen stellen. Het bovengenoemde platform moet exact weten waarom jouw bedrijf zo succesvol is, hoe de werkcultuur is en wat je nodig hebt om het nog betere te maken. Gebaseerd op deze eisen-lijst, stellen ze een succesvol development team samen wat jouw bedrijf zal helpen met het ontwikkelen van software of andere technologie.

De voordelen van nearshoring

Er zijn verschillende redenen waarom jouw bedrijf wilt overstappen naar nearshore development. Een van de meest voorkomende redenen is het budget. De kosten die komen kijken bij nearshoring zijn aanzienlijk lager dan wanneer je het intern uitbesteed. Een bedrijf krijgt toegang tot een grotere talentenpool die voor een lagere prijs moeilijke klussen klaren. De kwaliteit is het tweede voordeel van nearshoring. Het ontwikkelen van kwalitatieve software is enorm waardevol. Door deze klus extern uit te besteden loopt jouw bedrijf geen risico op interne hackers. De beveiliging van gevoelige data voor jouw bedrijf blijft dus afgeschermd.