Wat kan een incassobureau Arnhem voor jouw bedrijf betekenen?

Als bedrijf spreekt het voor zich dat je er op moet toezien dat klanten de facturen die je hebt opgesteld op een correcte manier betalen. Uiteraard spreekt het voor zich dat er altijd eens een ietwat laattijdige betaling kan zijn, maar het mag absoluut geen gewoonte worden. Bovendien zijn er helaas ook altijd klanten die het op de spits drijven en die over een bepaalde periode een aanzienlijke schuld laten ontstaan. Dit alles kan uiteraard niet de bedoeling zijn, integendeel. Is het voor jou als onderneming niet mogelijk of in ieder geval zeer lastig gebleken om wanbetalers aan te sporen om toch maar te betalen? Dan zou je daarvoor een beroep kunnen doen op een “vreemde partij”. Vreemde ogen durven namelijk wel eens te dwingen. Wil jij hier ook graag meer over te weten komen? Maak dan snel kennis met de voordelen van een incassobureau Arnhem!

Wat kan je eerst zelf doen om een openstaande schuld te innen?

Je hoeft er uiteraard niet meteen op de vervaldag van een factuur voor kiezen om een incassobureau Arnhem in te schakelen. Voordat je deze keuze maakt is het dan ook raadzaam om eerst even enkele herinneringen zelf te versturen. Eigenlijk is het zo dat er wordt aangeraden om als bedrijf twee standaard herinneringen te versturen. Dit kan gewoon via e-mail of onder standaard omslag. Voor de derde en laatste herinnering geldt dat je er goed aan doet om ze aangetekend te versturen. Deze laatste herinnering vormt meteen de ingebrekestelling die eigenlijk slechts een extra 48 à 72 uur tijd moet geven aan de schuldenaar om alsnog de openstaande schuld te voldoen. 

Wanneer schakel je een incassobureau Arnhem in?

Bovenstaande informatie heeft duidelijk gemaakt wat je nu bij voorkeur als bedrijf eerst zelf moet doen voordat je overgaat tot het inschakelen van een incassobureau Arnhem. Wanneer je dit alles hebt gedaan en er geen oplossing uit de bus is gekomen kan je overgaan tot het inschakelen van een derde partij die is gespecialiseerd in het invorderen van de facturen. Een incassokantoor is dan uiteraard de beste partij om een beroep op te doen. Wanneer je dit hebt gedaan zal je kunnen vaststellen dat dit bureau ook eerst net als jij zal proberen om verschillende herinneringen te versturen. Deze herinneringen kunnen zowel via e-mail, met de post als telefonisch worden overgemaakt. Vaak gaat het om een combinatie van verschillende opties. In ieder geval vergroot je op deze manier de kans aanzienlijk om alsnog de openstaande schuld in te kunnen vorderen. 

Met welke kosten dien je rekening te houden?

Het is uiteraard mogelijk dat een incassobureau Arnhem bepaalde kosten in rekening brengt voor de diensten die ze aanbiedt. Deze kosten worden echter niet altijd aangerekend. Voor menig aantal van deze incassokantoren geldt immers dat ze werken op basis van no-cure no-pay. Slagen ze er niet in om de openstaande facturen te innen? Dan betekent dit dat deze kantoren daarvoor geen kosten in rekening zullen brengen. Let wel, het spreekt voor zich dat een incassobureau niet verplicht is om op deze basis te werken. Het is dus best mogelijk dat andere incassobureaus in Arnhem er wel voor kiezen om in die situatie bepaalde kosten aan te rekenen.